Potentat komunikacji Transport Fever otrzymał masywną aktualizację

Transport Fever - Cover Art 1

AMSTERDAM – 3 maja, 2018

Potentat komunikacji Transport Fever otrzymał masywną aktualizację

Transport Fever wciąż przyciąga tysiące graczy każdy każdego dnia. W ramach najnowszego patcha wprowadzone zostały ulepszenia rozgrywki oraz szereg zmian, o które prosili fani

Radość z budowania własnego imperium przewozowego w ciągu 150 lat najwyraźniej nie przemija łatwo. Zapaleńcy pociągów, statków i samolotów ze szwajcarskiego studia Urban Games oraz amatorzy transportu publicznego z Good Shepherd Entertainment ruszyli pełną parą z nową aktualizacją do swojej gry Transport Fever, która wnosi ulepszenia w ilości klatek na sekundę i ogólnej wydajności gry, a także wiele innych mniejszych i większych zmian.

Wydana w listopadzie 2016 roku gra Transport Fever zdaje się nie zwalniać tempa. Po dziś dzień sprzedało się ponad 300 000 egzemplarzy, a dziennie w grze jest aktywnych około 2-3 tysięcy graczy – nawet półtora roku po premierze. Natomiast gracze, którzy wejdą do gry, zostają w niej na dobre, mediana czasu w grze przypadająca na każdego gracza to około 23 godzin. Wygląda na to, że z tą gorączką nikt nie jest w stanie sobie poradzić.

Oprócz ulepszenia wydajności gry, aktualizacja wnosi duże usprawnienia do symulacji, renderowania, pracy kamery, narzędzi, statystyk, radzenia sobie z kolizjami, renderowaniem terenu, modowaniem gry i wielu innych aspektów gry.

Pełną listę zmian można znaleźć tutaj: https://www.transportfever.com/performance-patch-2018-released/

Transport Fever to duchowy spadkobierca gry Train Fever z 2014 roku. W grze domorośli potentaci transportu podróżują przez 150 lat historii, rozpoczynając swoją przygodę w dziewiętnastowiecznej erze industrialnej, by kolejno przeżyć rozwój transportu powietrznego, lądowego i morskiego. Wszystko po to, aby zbudować własne imperium komunikacyjne godne samego Corneliusa Vanderbilta. W grze znaleźć można niezliczone ilości autobusów, łodzi, ciężarówek, tramwajów, pociągów i samolotów z przełomu XIX i XX wieku – wszystkie dostępne dla graczy.

Gra posiada także wsparcie modów w ramach Warsztatu Steam, jest dostępna na Windows PC, Maci i Linuksa poprzez Steam i GOG. Najnowsza aktualizacja jest w pełni darmowa dla posiadaczy gry. Więcej informacji o Transport Fever można znaleźć na jej oficjalnej stronie: www.TransportFever.com.

O Good Shepherd Entertainment
    Good Shepherd Entertainment wydaje gry wideo twórców niezależnych i artystów z całego świata, a także zarządza własnościową platformą inwestorską, która skupia sieć wykwalifikowanych inwestorów i minimalizuje ryzyko uczestnictwa na rynku gier wideo o szacowanej wartości 130 miliardów USD. Firma została założona w Holandii w 2011 roku jako udziałowa platforma crowdfundingowa pod nazwą Gambitious BV, a w 2014 rozrosła się także do roli wydawcy dzięki grze Train Fever – pierwszemu tytułowi w historii, który został wydany z sukcesem dzięki platformie crowdfundingowej dla inwestorów. Od tego czasu firma wydała kilkanaście tytułów na osiem platform. Założyciele Devolver Digital oraz CroTeam – dwóch firm, które odniosły ogromne sukcesy wydawnicze i twórcze związane z grami niezależnymi – zainwestowali w firmę i dołączyli do jej zarządu w 2012 roku. W 2017 roku firma zainwestowała w zmianę marki na Good Shepherd Entertainment oraz pozyskała nowy wkład kapitałowy od Advance/Newhouse, odnotowując sukces we współpracy z twórcami niezależnymi i inwestorami. www.GoodShepherd.games

O Urban Games
    Urban Games to młody, dynamiczny i utalentowany zespół z Schaffhausen w Szwajcarii. Członkowie studia mają dogłębną wiedzę gatunku oraz ekspertyzę na temat tworzenia gier i grafiki komputerowej. Studio zostało założone w 2013 roku, a Train Fever stworzyło czterech pracowników, którzy przygotowali grę do wydania w 2014 roku. Gra sprzedała się w ponad 200 tysiącach egzemplarzy, co było ogromnym sukcesem jak na debiutancki tytuł i pozwoliła podwoić liczbę zatrudnianych w studiu osób. Po dwóch latach produkcji została wydana druga gra studia Transport Fever, która miała swoją premierę w listopadzie 2016 roku.

Tranpost Fever 01

Tranpost Fever 02

Tranpost Fever 03

Tranpost Fever 04