Strategiczny deck builder, One More Gate zostanie wydany na PC oraz Nintendo Switch w pierwszym kwartale 2023 roku!

• Fran├žais
  • Espa├▒ol
  • đáĐâĐüĐüđ║đŞđ╣

• Wydanie Prasowe

Ambitna rogueliteÔÇÖowa gra inspirowana Wakfu, trafi do wczesnego dost─Öpu latem tego roku, natomiast w demo mo┼╝ecie zagra─ç ju┼╝ teraz – podczas Steam Next Fest!

Roubaix, Francja – 13 czerwca 2022 roku – Ankama, deweloper oraz wydawca transmedialnej multi-milionowej franczyzy Wakfu (seriale, komiksy, MMORPG), og┼éosi┼é dzisiaj One More Gate – jest to strategiczny deck builder, kt├│ry wyjdzie na PC oraz Nintendo Switch w pierwszym kwartale 2023 roku. Z korzeniami w uniwersum Wakfu, One More Gate to rogueliteÔÇÖowa gra deck builder, stanowi─ůca wybuchowe po┼é─ůczenie eksploracji ze strategi─ů turow─ů. Przed jej premier─ů, gra b─Ödzie dost─Öpna we wczesnym dost─Öpie w sierpniu tego roku, natomiast podczas Steam Next Fest, b─Ödzie mo┼╝na zagra─ç w jej demo.┬á

W One More Gate, gracze udadz─ů si─Ö w podr├│┼╝ do fantastycznych miejsc, jednocze┼Ťnie opanowuj─ůc moc Wakfu, dzi─Öki kt├│rej b─Öd─ů mogli stworzy─ç┬á niszcz─ůce combosy i pokona─ç wszystkich, kt├│rzy stan─ů im na drodze. ┼Üwiat gry One More Gate czerpie inspiracje z multimedialnej historii komiks├│w, anime oraz gier wideo Ankamy. Jest on wzbogacony o rozpoznawaln─ů stylistyk─Ö, ┼╝yw─ů palet─Ö kolor├│w i osza┼éamiaj─ůce efekty wizualne, kt├│re zaw┼éadn─ů wyobra┼║ni─ů widz├│w.

Pobierz darmowe demo gry One More Gate na Steamie lub za po┼Ťrednictwem launchera ANKAMA w ramach Steam Next Fest i odkryj jej niesamowity ┼Ťwiat oraz fascynuj─ůc─ů rozgrywk─Ö.┬á

Zobacz, co gra ma do zaoferowania w poni┼╝szym zwiastunie:

ÔÇťW One More Gate stworzyli┼Ťmy fuzj─Ö element├│w rozgrywki, w kt├│r─ů sami chcieliby┼Ťmy zagra─ç, ┼é─ůcz─ůc ze sob─ů eksploracj─Ö, ┼Ťwietn─ů walk─Ö oraz inteligentny deck building w jedn─ů ca┼éo┼Ť─ç, kt├│ra jak s─ůdzimy, przykuje uwag─Ö graczyÔÇŁ, wyja┼Ťnia Anthony Roux, dyrektor generalny oraz wsp├│┼éza┼éo┼╝yciel Ankamy. ÔÇťChcieli┼Ťmy r├│wnie┼╝ stworzy─ç gr─Ö, kt├│ra b─Ödzie rozszerzeniem naszej d┼éugoletniej franczyzy Wakfu i dostarczy─ç nowych do┼Ťwiadcze┼ä milionom fan├│w, oraz zapozna─ç graczy deck builder├│w ze wspania┼éym ┼Ťwiatem Wakfu!ÔÇŁ┬á

Najwa┼╝niejsze cechy One More Gate

Odkryj uniwersum ÔÇťWorld of TwelveÔÇŁ oraz przygody Oropo

Przejd┼║ przez portal i odkrywaj ┼╝ywe, proceduralnie generowane poziomy. Wybierz najm─ůdrzejsz─ů ┼Ťcie┼╝k─Ö, walcz z fantastycznymi stworzeniami i we┼║ udzia┼é w wydarzeniach, kt├│re powinny uczyni─ç Ci─Ö silniejszym. Powinny.┬á

Ro┼Ťnij w si┼é─Ö i opanuj moc Wakfu

Naturalna energia Wakfu jest unikalna dla World of Twelve. Musisz nauczy─ç si─Ö u┼╝ywania r├│┼╝nic w jej przep┼éywie, je┼Ťli chcesz pokona─ç nawet najstraszniejsze stwory!

Spotykaj ekscentryczne postaci oraz wypełniaj zadania

Od mistrza dojo do babci-kulturystki, uniwersum One More Gate jest pe┼éne wyj─ůtkowych postaci, kt├│re b─Öd─ů wysy┼éa─ç Ci─Ö na trudne misje w zamian za wspania┼ée ┼éupy.┬á

Zbieraj karty i tw├│rz destrukcyjne combosy

Mia┼╝d┼╝enie potwor├│w, otwieranie skrzynek, wydawanie kamas, by kupi─ç towary od handlarzaÔÇŽ Dzi─Öki oko┼éo setce kart w grze mo┼╝esz rozbudowa─ç swoj─ů tali─Ö na wiele r├│┼╝nych sposob├│w.

Ka┼╝da pr├│ba jest wyj─ůtkowa

Czeka na Ciebie niezliczona ilo┼Ť─ç sekret├│w do odkrycia: klejnoty o nieoczekiwanych mocach, boskie b┼éogos┼éawie┼ästwa i niebezpieczne kl─ůtwy. Jeste┼Ť got├│w, by przej┼Ť─ç na drug─ů stron─Ö?

Premiera One More Gate na PC oraz Nintendo Switch jest planowana na pocz─ůtek 2023 roku. Gra b─Ödzie dost─Öpna we wczesnym dost─Öpie tego lata.┬á

Do┼é─ůcz do serwera na Discordzie tutaj.┬á

Oficjaln─ů stron─Ö gry znajdziesz tutaj.

O Ankama Group

Ankama to niezale┼╝na firma, kt├│ra tworzy, publikuje oraz dystrybuuje dzie┼éa rozrywkowe na ca┼éym ┼Ťwiecie. Od gier wideo po plansz├│wki, animacje czy mangi, kontroluje ┼éa┼äcuch produkcyjny swojej tw├│rczo┼Ťci od A do Z. Znana ze swoich gier MMORPG oraz animowanej serii DOFUS czy WAKFU, b─Öd─ůcych cz─Ö┼Ťci─ů rozleg┼éego uniwersum o nazwie Krosmoz, firma ta wyda┼éa sw├│j pierwszy, pe┼énometra┼╝owy film fabularny w 2016 roku: DOFUS – Book IL Julith. Do wielu innych dzie┼é Ankamy nale┼╝─ů: plansz├│wka oraz figurki Krosmaster Arena, gry mobilne – Tactile Wars, King Tongue, DOFUS Pogo, Nindash oraz WAKFU: The Brotherhood na smartfony i tablety; jak r├│wnie┼╝ manga oraz powie┼Ťci graficzne, takie jak Mutafukaz, Shangri-La, City Hall, Radiant oraz Freaks' Squeele. Od 2004 roku zespo┼éy Ankamy stosuj─ů zasady transmedialno┼Ťci i tworz─ů uniwersa, kt├│re nast─Öpnie rozwijaj─ů poprzez opowiadania na wielu no┼Ťnikach, aby zaoferowa─ç spo┼éeczno┼Ťci graczy, czytelnik├│w oraz widz├│w pe┼éne i wci─ůgaj─ůce do┼Ťwiadczenie narracyjne na wszystkich popularnych platformach. Ka┼╝da ze stworzonych przez Ankam─Ö historii jest jedyna w swoim rodzaju, a mimo tego, wszystkie s─ů ze sob─ů powi─ůzane. Aby zrozumie─ç, co oferuje Ankama, musimy przyjrze─ç si─Ö jej tw├│rczo┼Ťci: DOFUS: Touch, tabletowa i smartfonowa wersja DOFUS, wydana pod koniec 2016 roku; Krosmaga, kolekcjonerska gra karciana, ┼é─ůcz─ůca ze sob─ů walk─Ö oraz strategi─Ö; Sezon 3 animowanej serii WAKFU, emitowanej na France 4 oraz Netflix France w 2017 roku (a na ca┼éym ┼Ťwiecie od kwietnia 2018 roku); oraz film MUTAFUKAZ z Orelsan, Gringe, oraz Redouanne Harjane, kt├│ry wszed┼é do francuskich kin 23 maja 2018 roku.

Kody do wersji demo
    Chcesz zagra─ç w wersj─Ö demo gry?

Screenshoty

Obejrzyj Trailer

Kontakt Prasowy
    Wszystkie zapytania medialne oraz pro┼Ťby o wywiad mo┼╝na kierowa─ç do Cosmocover mailowo┬álub telefonicznie: +48 226022366