Premiera Phantom Doctrine od warszawskiego studia CreativeForge Games i Good Shepherd Entertainment ju┼╝ 14 sierpnia!

• Fran├žais
  • Espa├▒ol
  • đáĐâĐüĐüđ║đŞđ╣

• ┬á

phantomdoctrine_finallogo

AMSTERDAM, Holandia i WARSZAWA, Polska ÔÇô 11 lipca 2018

Premiera Phantom Doctrine od warszawskiego studia
    CreativeForge Games i Good Shepherd Entertainment ju┼╝ 14 sierpnia!

–┬áGra zostanie wydana jednocze┼Ťnie na PlayStation┬«4, Xbox One oraz Windows PC –

Polskie studio niezależne CreativeForge Games oraz Good Shepherd Entertainment ujawnili wspólnie datę premiery gry Phantom Doctrine, szpiegowskiej strategii turowej osadzonej w czasach Zimnej wojny od twórców Hard West. Planowana data premiery to 14 sierpnia 2018 roku. Gra będzie dostępna na konsole PlayStation®4, Xbox One oraz na Windows PC w cenie 142,99 zł.

Phantom Doctrine to turowy thriller szpiegowski osadzony w ┼Ťwiecie intryg, kontrwywiadu i paranoi. Gracze przewodzi─ç b─Öd─ů tajnej kom├│rce szpiegowskiej i zmierz─ů si─Ö z globaln─ů konspiracj─ů, wykorzystuj─ůc─ů napi─Öcia na ┼Ťwiecie do wywierania wp┼éywu i kontroli. Agenci werbowani z r├│┼╝nych kraj├│w i organizacji, badania nad nowymi technologiami czy wysublimowane techniki przes┼éucha┼ä, b─Öd─ů mog┼éy nie raz zawa┼╝y─ç o zwyci─Östwie lub pora┼╝ce.

Kampania dla jednego gracza umo┼╝liwi wcielenie si─Ö w dawnego podw├│jnego agenta KGB lub zbuntowanego agenta CIA ÔÇô specjalisty od mokrej roboty, a zale┼╝nie od wyboru bohatera historia gry opowiadana b─Ödzie z innej perspektywy. Misje w Phantom Doctrine ┬ázosta┼éy zaprojektowane tak, by da─ç jak najwi─Öksz─ů swobod─Ö wyboru ÔÇô gracze b─Öd─ů mieli mo┼╝liwo┼Ť─ç kontroli nad dzia┼éaniami swojej siatki agent├│w, wysy┼éaj─ůc ich na misje do bezpo┼Ťredniej walki w pe┼énym uzbrojeniu lub do infiltracji wrogich kom├│rek poprzez przyj─Öcie fa┼észywej to┼╝samo┼Ťci i dzia┼éanie z ukrycia.

Opr├│cz ponad 40-godzinnego trybu jednoosobowego,┬á w r─Öce graczy zostanie przekazany tak┼╝e tryb multiplayer, w kt├│rym rozgrywa─ç b─Ödzie mo┼╝na mecze 1v1. Co wi─Öcej, po uko┼äczeniu kampanii, b─Ödzie mo┼╝na rozpocz─ů─ç ponownie rozgrywk─Ö w trybie Nowej Gry Plus, kt├│ra zawiera┼éa b─Ödzie tak┼╝e nowe elementy fabularne. Wszystko w pe┼énej wersji gry w cenie 142,99 z┼é.

O odpowiedni─ů opraw─Ö muzyczn─ů, pe┼én─ů klimatu klasycznych film├│w szpiegowskich, zadba┼é wielokrotnie nagradzany kompozytor Marcin Przyby┼éowicz (odpowiedzialny chocia┼╝by za ud┼║wi─Ökowienie trzeciej cz─Ö┼Ťci gry Wied┼║min).

Wi─Öcej informacji o grze na stronie http://www.goodshepherd.games/games/phantom-doctrine, a tak┼╝e na oficjalnym Twitterze gry @PhantomDoctrine i wydawcy @GoodShepherdEnt.

Phantom_Doctrine_Final_Key_Art

O CreativeForge Games
    CreativeForge Games S.A to niezale┼╝ne studio deweloperskie z Warszawy, za┼éo┼╝one w 2011 roku przez weteran├│w bran┼╝y, wzbogacone kreatywn─ů energi─ů nowych talent├│w.┬á Od czasu powstania studio stworzy┼éo dwa bardzo odmienne projekty, jednym z nich by┼é kosmiczny RTS Ancient Space, wydany przez Paradox Interactive. Hard West ÔÇô turowa gra akcji ┼é─ůcz─ůca klasyczne elementy mechaniki z innowacyjnymi rozwi─ůzaniami w sferze designu, prowadzenia narracji i fabule, zosta┼éa wydana w 2015 roku przez Gambitious Digital Entertainment. CreativeForge Games pracuje obecnie nad gr─ů Phantom Doctrine ÔÇô taktycznym thrillerem osadzonym w realiach Zimnej Wojny, kt├│ry zostanie wydany w 2018 roku przez Good Shepherd Entertainment na komputery osobiste oraz konsole.
    CreativeForge Games znajduje si─Ö na indeksie Gie┼édy Papier├│w Warto┼Ťciowych na nowym rynku akcji New Connect.

Twitter: @CFGmain Facebook: creativeforgegames Discord: http://discord.gg/cfg

O Good Shepherd Entertainment
    Good Shepherd Entertainment wydaje gry wideo tw├│rc├│w niezale┼╝nych i artyst├│w z ca┼éego ┼Ťwiata, a tak┼╝e zarz─ůdza w┼éasno┼Ťciow─ů platform─ů inwestorsk─ů, kt├│ra skupia sie─ç wykwalifikowanych inwestor├│w i minimalizuje ryzyko uczestnictwa na rynku gier wideo o szacowanej warto┼Ťci 130 miliard├│w USD. Firma zosta┼éa za┼éo┼╝ona w Holandii w 2011 roku jako udzia┼éowa platforma crowdfundingowa pod nazw─ů Gambitious BV, a w 2014 rozros┼éa si─Ö tak┼╝e do roli wydawcy dzi─Öki grze Train Fever ÔÇô pierwszemu tytu┼éowi w historii, kt├│ry zosta┼é wydany z sukcesem dzi─Öki platformie crowdfundingowej dla inwestor├│w. Od tego czasu firma wyda┼éa kilkana┼Ťcie tytu┼é├│w na osiem platform. Za┼éo┼╝yciele Devolver Digital oraz CroTeam ÔÇô dw├│ch firm, kt├│re odnios┼éy ogromne sukcesy wydawnicze i tw├│rcze zwi─ůzane z grami niezale┼╝nymi ÔÇô zainwestowali w firm─Ö i do┼é─ůczyli do jej zarz─ůdu w 2012 roku. W 2017 roku firma zainwestowa┼éa w zmian─Ö marki na Good Shepherd Entertainment oraz pozyska┼éa nowy wk┼éad kapita┼éowy od Advance/Newhouse, odnotowuj─ůc sukces we wsp├│┼épracy z tw├│rcami niezale┼╝nymi inwestorami.┬áwww.GoodShepherd.games

Phantom_Doctrine_1