Premiera Phantom Doctrine na Xbox One przeniesiona na 24 sierpnia

phantomdoctrine_finallogo

AMSTERDAM, Holandia i WARSZAWA, Polska ÔÇô 13 sierpnia 2018

Premiera Phantom Doctrine na Xbox One przeniesiona na 24 sierpnia

– Taktyczny thriller szpiegowski od CreativeForge oraz Good Shepherd Entertainment zostanie wydany na PlayStation┬«4 i Windows PC 14 sierpnia –

Wydawca Good Shepherd Entertainment oraz warszawskie studio niezale┼╝ne CreativeForge Games informuj─ů o przesuni─Öciu daty premiery gry Phantom Doctrine na konsoli Xbox One, na 24 sierpnia. Gra zosta┼éa ju┼╝ oficjalnie zatwierdzona na Xbox One i otrzyma┼éa now─ů dat─Ö wydania. Jednocze┼Ťnie premiera na pozosta┼éych platformach pozostaje niezmieniona i gra b─Ödzie dost─Öpna na konsolach PlayStation┬«4 oraz na Windows PC poprzez Steam i GOG ju┼╝ od 14 sierpnia.

Phantom Doctrine to taktyczna strategia turowa osadzona w realiach Zimnej Wojny, w kt├│rej gracze, dzia┼éaj─ůc z ukrycia, przewodzi─ç b─Öd─ů tajnej kom├│rce szpiegowskiej i zmierz─ů si─Ö z globaln─ů konspiracj─ů, wykorzystuj─ůc─ů napi─Öcia na ┼Ťwiecie do wywierania wp┼éywu i kontroli. Agenci werbowani z r├│┼╝nych kraj├│w i organizacji, badania nad nowymi technologiami czy wysublimowane techniki przes┼éucha┼ä, b─Öd─ů mog┼éy nie raz zawa┼╝y─ç o zwyci─Östwie lub pora┼╝ce.

Kampania dla jednego gracza umo┼╝liwi wcielenie si─Ö w by┼éego ┼éowc─Ö szpieg├│w z KGB lub zbuntowanego komandosa CIA ÔÇô specjalisty od mokrej roboty, a zale┼╝nie od wyboru bohatera historia gry opowiadana b─Ödzie z innej perspektywy. Opr├│cz ponad 40-godzinnego trybu jednoosobowego,┬á w r─Öce graczy zostanie przekazany tak┼╝e tryb multiplayer, w kt├│rym rozgrywa─ç b─Ödzie mo┼╝na mecze 1v1. Co wi─Öcej, po uko┼äczeniu kampanii, b─Ödzie mo┼╝na rozpocz─ů─ç ponownie rozgrywk─Ö w trybie Nowej Gry Plus, kt├│ra zawiera┼éa b─Ödzie tak┼╝e nowe elementy fabularne. O odpowiedni─ů opraw─Ö muzyczn─ů, pe┼én─ů klimatu klasycznych film├│w szpiegowskich, zadba┼é wielokrotnie nagradzany kompozytor Marcin Przyby┼éowicz (odpowiedzialny, chocia┼╝by za ud┼║wi─Ökowienie trzeciej cz─Ö┼Ťci gry Wied┼║min).

Wi─Öcej informacji o grze na stronie https://www.phantomdoctrine.com, a tak┼╝e na oficjalnym Twitterze gry @PhantomDoctrine i wydawcy @GoodShepherdEnt.

Phantom_Doctrine_Final_Key_Art

O CreativeForge Games
    CreativeForge Games S.A. to niezale┼╝ne studio deweloperskie z Warszawy, za┼éo┼╝one w 2011 roku przez weteran├│w bran┼╝y, wzbogacone kreatywn─ů energi─ů nowych talent├│w.┬á Od czasu powstania studio stworzy┼éo dwa bardzo odmienne projekty, jednym z nich by┼é kosmiczny RTS Ancient Space, wydany przez Paradox Interactive. Hard West ÔÇô turowa gra akcji ┼é─ůcz─ůca klasyczne elementy mechaniki z innowacyjnymi rozwi─ůzaniami w sferze designu, prowadzenia narracji i fabule, zosta┼éa wydana w 2015 roku przez Gambitious Digital Entertainment. CreativeForge Games pracuje obecnie nad gr─ů Phantom Doctrine ÔÇô taktycznym thrillerem osadzonym w realiach Zimnej Wojny, kt├│ry zostanie wydany w 2018 roku przez Good Shepherd Entertainment na komputery osobiste oraz konsole.

CreativeForge Games jest notowana w Alterntatywnym Systemie Obrotu NewConnect Gie┼édy Papier├│w Warto┼Ťciowych.

Twitter: @CFGmain Facebook: creativeforgegames Discord: http://discord.gg/cfg

O Good Shepherd Entertainment
    Good Shepherd Entertainment wydaje gry wideo tw├│rc├│w niezale┼╝nych i artyst├│w z ca┼éego ┼Ťwiata, a tak┼╝e zarz─ůdza w┼éasno┼Ťciow─ů platform─ů inwestorsk─ů, kt├│ra skupia sie─ç wykwalifikowanych inwestor├│w i minimalizuje ryzyko uczestnictwa na rynku gier wideo o szacowanej warto┼Ťci 130 miliard├│w USD. Firma zosta┼éa za┼éo┼╝ona w Holandii w 2011 roku jako udzia┼éowa platforma crowdfundingowa pod nazw─ů Gambitious BV, a w 2014 rozros┼éa si─Ö tak┼╝e do roli wydawcy dzi─Öki grze Train Fever ÔÇô pierwszemu tytu┼éowi w historii, kt├│ry zosta┼é wydany z sukcesem dzi─Öki platformie crowdfundingowej dla inwestor├│w. Od tego czasu firma wyda┼éa kilkana┼Ťcie tytu┼é├│w na osiem platform. Za┼éo┼╝yciele Devolver Digital oraz CroTeam ÔÇô dw├│ch firm, kt├│re odnios┼éy ogromne sukcesy wydawnicze i tw├│rcze zwi─ůzane z grami niezale┼╝nymi ÔÇô zainwestowali w firm─Ö i do┼é─ůczyli do jej zarz─ůdu w 2012 roku. W 2017 roku firma zainwestowa┼éa w zmian─Ö marki na Good Shepherd Entertainment oraz pozyska┼éa nowy wk┼éad kapita┼éowy od Advance/Newhouse, odnotowuj─ůc sukces we wsp├│┼épracy z tw├│rcami niezale┼╝nymi inwestorami.┬áwww.GoodShepherd.games

Phantom_Doctrine_1