GOOD SHEPHERD ENTERTAINMENT PRZEDSTAWIA PHANTOM DOCTRINE – TAKTYCZNY THRILLER SZPIEGOWSKI POLSKIEGO STUDIA CREATIVEFORGE GAMES

• Fran├žais
  • Espa├▒ol
  • đáĐâĐüĐüđ║đŞđ╣

• ┬á

Phantom Doctrine - Key Art

Amstardam oraz Warszawa – 22 sierpnia 2017

GOOD SHEPHERD ENTERTAINMENT PRZEDSTAWIA PHANTOM DOCTRINE – ┬áTAKTYCZNY THRILLER SZPIEGOWSKI POLSKIEGO STUDIA CREATIVEFORGE GAMES

– Tw├│rcy Hard West powracaj─ů z najwi─Öksz─ů produkcj─ů w historii swojej dzia┼éalno┼Ťci, kt├│ra trafi na komputery osobiste oraz konsole ju┼╝ w przysz┼éym roku┬á–

Good Shepherd Entertainment oraz warszawskie niezale┼╝ne studio CreativeForge Games, tw├│rcy gry Hard West, maj─ů przyjemno┼Ť─ç wsp├│lnie og┼éosi─ç swoj─ů najnowsz─ů produkcj─Ö – Phantom Doctrine ÔÇô taktyczn─ů gr─Ö turow─ů osadzon─ů w realiach Zimnej Wojny, kt├│ra zostanie wydana na konsole oraz komputery z systemem Windows.

Akcja gry toczy si─Ö w 1983 roku, w ogarni─Ötym Zimn─ů Wojn─ů ┼Ťwiecie. Phantom Doctrine to thriller historyczny, w kt├│rym gracze przewodz─ů niezale┼╝nej kom├│rce szpiegowskiej i mierz─ů si─Ö z globaln─ů konspiracj─ů, wykorzystuj─ůc─ů napi─Öcia na ┼Ťwiecie do wywierania wp┼éywu i kontroli. Wszechobecne spiski i sztucznie wzniecane konflikty s─ů wykorzystywane przez przeciwnika do powi─Ökszania wp┼éyw├│w na arenie mi─Ödzynarodowej. Intryga stanowi tu chleb powszedni, a gracze b─Öd─ů zmuszeni wykorzysta─ç wszystkie s┼éabe punkty wroga i, przez bezlitosne przes┼éuchania, szanta┼╝ i techniki ÔÇ×prania m├│zguÔÇŁ by zmieni─ç wrogich agent├│w w sabota┼╝yst├│w, podw├│jnych agent├│w lub nie┼Ťwiadomych kolaborant├│w.

YouTube Direct

Agenci werbowani na ca┼éym ┼Ťwiecie, badania nad nowymi technologiami czy wysublimowane techniki przes┼éucha┼ä, b─Öd─ů mog┼éy nie raz zawa┼╝y─ç o zwyci─Östwie lub pora┼╝ce. Gracze b─Öd─ů mieli mo┼╝liwo┼Ť─ç kontroli nad dzia┼éaniami swojej siatki agent├│w, wysy┼éaj─ůc ich na misje do bezo┼Ťredniej walki w pe┼énym uzbrojeniu lub do infiltracji wrogich kom├│rek poprzez przyj─Öcie fa┼észywej to┼╝samo┼Ťci i dzia┼éanie z ukrycia. O odpowiedni─ů opraw─Ö muzyczn─ů zadba wielokrotnie nagradzany Marcin Przyby┼éowicz (odpowiedzialny chocia┼╝by za ud┼║wi─Ökowienie trzeciej cz─Ö┼Ťci gry Wied┼║min).

Phantom Doctrine b─Ödzie dost─Öpne dla prasy poczas targ├│w Gamescom 2017. Dziennikarzy zainteresowanych obejrzeniem gry zapraszamy do kontaktu pod adresami email: gamescom@cosmocover.com. Go┼Ťcie nadchodz─ůcego PAX West 2017, b─Öd─ů mogli zapozna si─Ö z grywalnym demo na stanowisku #6103.

Phantom Doctrine będzie miało premierę w 2018 na Windows PC oraz konsole. Najnowsze informacje na temat produkcji będzie można znaleźć na oficjalnej stronie gry w serwisie Facebook: https://www.facebook.com/PDoctrineGame/, a także na Twitterze studia oraz wydawcy @GoodShepherdEnt jak i samej gry @PhantomDoctrine.

O CreativeForge Games
    CreativeForge Games S.A to niezale┼╝ne studio deweloperskie z Warszawy, za┼éo┼╝one w 2011 roku przez weteran├│w bran┼╝y, wzbogacone kreatywn─ů energi─ů nowych talent├│w.┬á Od czasu powstania studio stworzy┼éo dwa bardzo odmienne projekty, jednym z nich by┼é kosmiczny RTS Ancient Space, wydany przez Paradox Interactive. Hard West – turowa gra akcji ┼é─ůcz─ůca klasyczne elementy mechaniki z innowacyjnymi rozwi─ůzaniami w sferze designu, prowadzenia narracji i fabule, zosta┼éa wydana w 2015 roku przez Gambitious Digital Entertainment. CreativeForge Games pracuje obecnie nad gr─ů Phantom Doctrine – taktycznym thrillerem osadzonym w realiach Zimnej Wojny, kt├│ry zostanie wydany w 2018 roku przez Good Shepherd Entertainment na komputery odobiste oraz konsole.

Twitter: @CFGmain Facebook: /creativeforgegames

O Good Shepherd Entertainment
    Good Shepherd Entertainment wydaje gry wideo tw├│rc├│w niezale┼╝nych i artyst├│w z ca┼éego ┼Ťwiata, a tak┼╝e zarz─ůdza w┼éasno┼Ťciow─ů platform─ů inwestorsk─ů, kt├│ra skupia sie─ç wykwalifikowanych inwestor├│w i minimalizuje ryzyko uczestnictwa na rynku gier wideo o szacowanej warto┼Ťci 130 miliard├│w USD. Firma zosta┼éa za┼éo┼╝ona w Holandii w 2011 roku jako udzia┼éowa platforma crowdfundingowa pod nazw─ů Gambitious BV, a w 2014 rozros┼éa si─Ö tak┼╝e do roli wydawcy dzi─Öki grzeTrain Fever ÔÇô pierwszemu tytu┼éowi w historii, kt├│ry zosta┼é wydany z sukcesem dzi─Öki platformie crowdfundingowej dla inwestor├│w. Od tego czasu firma wyda┼éa kilkana┼Ťcie tytu┼é├│w na osiem platform. Za┼éo┼╝yciele Devolver Digital oraz CroTeam ÔÇô dw├│ch firm, kt├│re odnis┼éy ogromne sukcesy wydawnicze i tw├│rcze zwi─ůzane z grami niezale┼╝nymi ÔÇô zainwestowali w firm─Ö i do┼é─ůczyli do jej zarz─ůdu w 2012 roku. W 2017 roku firma zainwestowa┼éa w zmian─Ö marki na Good Shepherd Entertainment oraz pozyska┼éa nowy wk┼éad kapita┼éowy od Advance/Newhouse, odnotowuj─ůc sukces we wsp├│┼épracy z tw├│rcami niezale┼╝nymi i inwestorami.
    www.GoodShepherd.games

Phantom Doctrine screenshot 1

Phantom Doctrine screenshot 5

Phantom Doctrine screenshot 4