Więcej znanych bohaterów trafia do kolekcji Sega Forever

SEGA Forever - SMB - Logo

San Francisco, Londyn – 17 maja 2018

Więcej znanych bohaterów trafia do kolekcji Sega Forever

– Super Monkey Ball: Sakura Edition dostępna od dzisiaj na urządzeniach mobilnych –

AiAi i spółka powracają! Dzisiaj do kolekcji SEGA Forever trafia Super Monkey Ball: Sakura Edition, gra zręcznościowa o małpce zamkniętej w kuli, która przetacza się przez kolejne zwariowane poziomy. Wszystkie gry w kolekcji są dostępne do pobrania za darmo przez App Store i Google Play Store. W grze istnieje możliwość wyłączenia reklam na stałe za opłatą 2.29€.

Pierwsza wersja gry Monkey Ball pojawiła się w 2001 i wniosła do gatunku sporo świeżości dzięki mechanice kontroli planszy. W Super Monkey Ball: Sakura Edition gracze będą mieli okazję przeturlać się przez 125 poziomów podzielonych między sześć światów, a także wcielić się w jedną z czterech klasycznych postaci; AiAi, MeeMee, Baby albo GonGona. Z trzema mini-grami w trybie lokalnego multiplayera (czterema na tabletach), każdy znajdzie dla siebie możliwość żeby trochę powariować. Gra została oryginalnie stworzona przez Other Ocean i wydana po raz pierwszy na iPada w 2010 roku. Other Ocean znane jest z prac nad takimi tytułami jak Minecraft czy Mortal Kombat.

Pobierz Super Monkey Ball: Sakura Edition już dzisiaj!

Materiały prasowe dostępne są tutaj.

Na oficjalnej stronie SEGA oraz na dedykowanych kanałach na Facebooku, Twitterze, YouTube’ie i Instagramie znaleźć można wszystkie najświeższe informacje na temat wydawanych gier, podzielić się miłością do gier retro, a także brać udział w ankietach i głosowaniach.

SEGA Forever - SMB - 01

O SEGA Networks Inc., mobilnym oddziale SEGA Game Co., Ltd.’s na Zachodzie:

Oddział SEGA zajmujący się grami mobilnymi posiada siedzibę główną w San Francisco oraz dedykowane studia w Ameryce Północnej i na Wyspach Brytyjskich. Gry SEGA na urządzenia mobilne łączą w sobie klasyczne tytuły oraz zupełnie nowe rozwiązania technologiczne, w pełni korzystające z możliwości smartfonów i tabletów. Od 2008 roku firma jest niezaprzeczalnym liderem na runku gier mobilnych. Wśród studiów należących do SEGA Networks Inc. zajmujących się grami mobilnymi znajdują się chociażby Hardlight™ i Demiurge Studios™.  Więcej informacji: sega.com.

SEGA_Forever_-_SMB_-_06_1526303030

SEGA_Forever_-_SMB_-_02_1526303034

SEGA_Forever_-_SMB_-_03_1526303031

SEGA_Forever_-_SMB_-_04_1526303032