Największa aktualizacja w historii gry Dreadnought trafia na PlayStation®4

Dreadnought Logo Black_Dreadnought_black_solid

Houston i Berlin – 3 maja 2018

Największa aktualizacja w historii gry Dreadnought trafia na PlayStation®4

Stworzona przez Six Foot oraz studio niezależne YAGER gra Dreadnought, otrzymała największą w swojej historii aktualizację wersji na konsole PlayStation®4. Daje ona graczom nowe możliwości rozwoju oraz personalizacji okrętów, a także bardziej precyzyjne informacje na temat postępów podczas walki. Ten dodatek zawiera wszystko co zostało dodane do wersji PC na przestrzeni trzech ostatnich aktualizacji i jest dużym krokiem naprzód w ujednoliceniu zawartości na obydwu platformach.

Każdy statek, który można personalizować zawiera teraz dwa miejsca na loadout, co pozwala na swobodne przełączanie się miedzy zestawami broni, modułów i wyglądu. Drzewka technologii zostały uproszczone, aby szybciej i łatwiej odblokowywać lepsze okręty. Ulepszone zostały statystyki podczas walk, a także siatki statków i podsumowania bitew oraz ekrany końcowe, które pozwalają na wygodniejszy powrót do akcji.

Wisienką na torcie aktualizacji na PlayStation®4 są dwa legendarne okręty dostępne w Sinley Bay – korwety Naga i Phoenix, a także nowa opcja wyszukiwania meczów, która pozwala na dołączenie do „dowolnej” rozgrywki.

Dreadnought, stworzony przez niezależne studio YAGER i firmę Six Foot, współtworzony także przez Iron Galaxy Studios, to gra, w której do walki stają masywne kosmiczne krążowniki kierowane przez graczy. Starcia graczy toczone są na różnorodnych mapach, rozsianych po całej galaktyce. Gra oferuje pięć klas statków, z których każdy ma swoją taktyczną rolę jak atak z pierwszej linii, ostrzał artyleryjski, wsparcie strategiczne i więcej. Każdy z nich oferuje swojemu kapitanowi unikalne przeżycia i umiejętności do wykorzystania w grze. Ponadto, w grze znajduje się ponad pięćdziesiąt modeli statków czekających na odblokowanie – każdy z nich pozwala na korzystanie z innego zestawu broni, modułów oraz opcji personalizacji.

Wieloosobowa kosmiczna gra akcji Dreadnought jest dostępna za darmo na PC oraz PlayStation®4. Więcej informacji na stronie www.dreadnought.com oraz w portalach społecznościowych FacebookTwitter i Twitch.

O Six Foot
    Założona w 2000 roku firma Six Foot jest interaktywną agencją, która zajmuje się kreacją doświadczeń o ogromnym znaczeniu, łączących ludzi, marki i technologie. Teraz, jako firma oferująca pełnię usług związanych z grami, posiadająca siedziby w Houston, Los Angeles i Berlinie, Six Foot może kierować tę samą pasję do tworzenia niezwykłych gier wideo, a także kierowania produkcją, marketingiem i zarządzaniem marką, front- i back-end developmentem, społecznością i wsparciem wydawców takich jak Grey Box. www.6ft.com

O YAGER
    Założone w 1999 roku w sercu Berlina, studio YAGER jest jednym z weteranów branży AAA. Twórcy, którzy zdążyli już wsławić się w branży i otrzymać wiele nagród, skupiają się na tworzeniu niezwykle ekspresyjnych i głębokich doświadczeń, dostępnych na wszelakie platformy rozgrywki. Zespół YAGER składa się z entuzjastów gier, ekspertów technologicznych i twórczych umysłów z całego świata, łączy ich pasja do wielkich gier akcji. Ostatnimi laty YAGER wsławił się na arenie międzynarodowej dzięki swojemu shooterowi Spec Ops: The Line. www.yager.de